Aranyérmet nyert Berki Krisztián

Berki egy év után a tornászok szombati országos szerbajnokságán versenyzett ismét.

MTI
2016. 09. 24. 13:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint rendkívül sokan voltak kíváncsiak az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Berki visszatérésére, aki telt ház előtt mutathatta be gyakorlatát a budapesti Tornacsarnokban.

„A végén ugyan hibázott, leesett a szerről, de így is a nevéhez méltó elegáns bemutatóval tért vissza” – áll a beszámolóban.

„Nagyon vártam ezt a viadalt, és bevallom őszintén, izgultam is. Kicsit ideges voltam, feszült csend lett a teremben, amint a lóhoz léptem. Általában ki tudom zárni a külső zajokat, de most még a zenei váltásokat is hallottam a nagy csönd miatt. Szerencsére, amikor elindult a gyakorlatom, ez megszűnt, és sikerült megnyugodnom” – nyilatkozta Berki Krisztián.

Hozzátette: jól halad a felkészüléssel, amit januárban kezdett el.

„A műtött vállam mindent érez, minimális fájdalmaim vannak, de teljesen jól működik. Bár a végén rontottam, de sikerült nyernem, aminek nagyon örülök. Hosszú távú terveim között szerepel, hogy indulok a tokiói olimpián, ehhez viszont az kell, hogy minél több versenyen részt tudjak venni. Még vissza kell rázódnom, de úgy érzem, jó úton haladok” – mondta Berki.

Lovon a korábbi Grand Prix-győztes Kállai Zoltán végzett a második helyen, aki vállműtéte miatt szintén régóta, másfél éve nem versenyzett.

A nőknél a kétszeres olimpikon Böczögő Dorina második lett ugrásban, a riói ötkarikás játékokon indult Kovács Zsófia pedig győzött felemáskorláton.

Az országos szerbajnokság vasárnap 10.30-tól folytatódik.

Eredmények, országos szerbajnokság:

férfiak:

talaj:

1 Vágner Levente (FTC Ybl Tervező) 14.250 pont

2. Fehér Márk (FTC Ybl Tervező) 14.150

3. Babos Ádám (FTC Ybl Tervező) 13.950

lólengés:

1. Berki Krisztián (UTE) 14.900

2. Kállai Zoltán (BHSE) 14.800

3. Vágner Levente (FTC YBL Tervező) 14.650

gyűrű:

1. Tálas Bence (Vasas SC) 14.600

2. Vágner Levente (FTC Ybl Tervező) 13.800

3. Babos Ádám (FTC Ybl Tervező) és Schweigert Dávid (FTC Ybl Tervező) 13.650

nők:

ugrás:

1. Dévai Boglárka (Delfin SI SE) 13.675

2. Böczögő Dorina (TC Békéscsaba) 13.525

3. Divéky Luca (KSI SE) 13.025

felemáskorlát:

1. Kovács Zsófia (Dunaferr SE) 13.400

2. Dévai Boglárka (Haladás SE) 11.100

3. Divéky Luca (KSI SE) 11.000

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.