Az esélyesek napja, Babos párosban is nyert

A 23 éves teniszező Jaroszlava Svedova oldalán mindössze három pontot vesztett a második szettben.

B.M.L.
2016. 09. 02. 9:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kezdjük talán a számunkra leglényegesebb mérkőzéssel: ma hajnalban a tegnapi egyesbeli siker után női párosban is továbbjutott Babos Tímea. A 23 éves soproni teniszező a kazah Jaroszlava Svedova oldalán egészen simán, 52 perc alatt legyőzte az amerikai Catherine Bellis, Julia Boserup duót (6:3, 6:0). A 3. helyen kiemelt magyar–kazah duó esélyeshez méltóan, szinte végig magabiztosan játszott, egy pillanatig sem forgott veszélyben a győzelme. Fölényükre mi sem jellemzőbb jobban, mint az, hogy a második szettben összesen három pontot veszítettek el: adogatóként egy, fogadóként pedig két labdamenetet nyert az ellenfél.

– Nagyon feldobott az, hogy egyesben életemben először bejutottam a 32 közé. Nagyon jól ment a játék mindkettőnknek, bízom abban, hogy a mai vegyespáros-meccsen is folytatódik ez a győzelmi sorozat. Nem fáraszt, hogy ennyi meccset kell játszanom, megtisztelő, hogy Eric engem kért fel partneréül a búcsútornáján – jelentette ki Babos Tímea, akinek Svedova oldalán a következő ellenfele a Jelena Osztapenko–Andrea Petkovic (lett, német) páros lesz, míg ma este, magyar idő szerint nyolckor az Emina Bektas–Evan King amerikai duó ellen lép pályára vegyes párosban Eric Butorac oldalán.

Az idei utolsó Grand Slam-torna negyedik napja igazi meglepetés nélkül telt el. A férfiaknál a végső sikerre esélyes, 2012-es US Open-bajnok Andy Murray újabb sima sikeren van túl, a spanyol Granollerst verte 6:4, 6:1, 6:4 arányban. Vélhetőleg a következő meccse sem lesz túl nehéz, ugyanis az ellen az olasz Lorenzi ellen játszik, aki 34 éves korára jutott be először egy GS-viadal harmadik körére, ráadásul a kőkemény, ötszettes meccsét követően – a francia Simont győzte le 3:6, 6:2, 6:2, 6:7, 7:6-ra – a kézfogáshoz is alig tudott felvánszorogni. Egyre komolyabban kell venni Juan Martín Del Potrót. A 2009-es US Open-győztes hosszú idő után tért vissza, és a riói olimpián szerzett ezüstérmével – legyőzte Djokovicot és Nadalt is – jelezte, igenis komoly tervei vannak még a pályán. Nos, éjjel erről az amerikai Johnson is meggyőződhetett, az argentin habkönnyen 7:6, 6:3, 6:2 arányban verte a 19. helyen kiemelt játékost.

– Megpróbálom felidézni a 2009-es játékom, ám ez egyáltalán nem könnyű, ugyanis öregszem. Már amiatt is nagyon boldog vagyok, hogy játszhatok – nyilatkozta a torna hivatalos oldalán Del Potro, aki lehet, hogy öregszik, de azért beütött 15 ász mellé még 23 nyerőt is. A következő ellenfele a 11. helyen kiemelt David Ferrer lesz, akinek lesz kilométer a lábában rendesen, hiszen hatalmas csatában 6:0, 5:7, 4:6, 6:1, 6:4-re verte az olasz Fogninit.

Ismét győzött a 37 éves Ivo Karlovic. A 21. helyen kiemelt horvát óriás a hazai nézők nagy kedvencét, Donald Youngot verte 6:4, 7:6, 6:4-re, ráadásul ezúttal önmagához képest gyengébben adogatott: mindössze 24 ászt ütött be – a szerváját mondjuk nem vesztette el –, igaz, emellé termelt 52 nyerőt is. És miután a harmadik körben egy újabb amerikai reménység, Donaldson lesz az ellenfele, nem kizárt, hogy ilyen idősen nyolcaddöntőt játszhat majd a US Openen.

A hölgyeknél Babos Tímea párosbeli partnere, Jaroszlava Svedova egyesben is bombaformában játszik, hiszen a kínai Vang ellen 6:0, 6:1 arányban diadalmaskodott, így jöhet számára az újabb kínai: Csang, aki a 2011-es itteni bajnokot, az ausztrál Stosurt búcsúztatta (6:3, 6:3). Mindkét Williams nővér továbbjutott, Serena a honfitársnőjét, Kinget verte 6:3, 6:3-ra, míg nővére a német Görges ellen diadalmaskodott 6:2, 6:3 arányban.

– Fantasztikus dolog ilyen közönség előtt teniszezni. Már alig várom, hogy újra pályára léphessek. Arra törekszem, hogy minden ellenfelem ellen agresszívan játsszak, és amíg ezt el tudom érni, addig képes lehetek bárkit legyőzni – fogalmazott a 36 éves Venus Williams, aki a következő fordulóban is egy német, a 26. kiemelt Siegemund ellen lép pályára.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.