Babos először jutott GS-tornán a 32 közé egyesben

A magyar teniszezőnő két játszmában legyőzte a holland Richel Hogenkampot.

MTI
2016. 09. 01. 18:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világranglistán 34. magyar játékos és a rangsorban 165., selejtezőből érkezett ellenfele az első játszma elején elvették egymás adogatását. Babos 3:2-nél újra brékelt, ezt követően pedig nem hibázott saját adogatójátékaiban, így 29 perc alatt nyerte meg az első szettet. A viadal honlapja szerint a 24 éves Hogenkamp a folytatásban 2:2-nél elvette egy évvel fiatalabb magyar riválisa szerváját, Babos azonban 2:4 után már nem vesztett játékot, azaz a második szettet 50 perc alatt hozva a harmadik körbe lépett.

Babos kifejezetten jól adogatott – hat ász mellett 60 százalékban beütötte az első szerváját, melyekből 83 százalékban övé lett a pont –, jól fogadott, hiszen ötször vette el a holland ellenfele szerváját, ugyanakkor ütött 23 nyerőt Hogenkamp 9 hasonló ütésével szemben.

„Ez a nap is elérkezett! Nagyon-nagyon örülök, hogy most már Grand Slamen is bejutottam egyesben a harmadik körbe! Idén azért elég stabil teljesítményt nyújtottam. Korábban minden Grand Slamen nyertem meccset. Reméltem, hogy most még tovább jutok. Pláne annak fényében, hogy most már kiemelt is voltam. Sokkal-sokkal jobban játszottam, mint az első mérkőzésen. Egy nagyon magabiztos első szett után picit remegősebb második játszma következett. De még időben észbe kaptam, újra agresszívabban kezdtem el játszani. Ennek meg is lett az eredménye! Szerencsés is vagyok, hogy befejeztem a meccset, ugyanis leszakadt az ég, kérdéses, hogy párosban pályára léphetünk-e” – nyilatkozta hivatalos honlapján BabosTímea.

A világranglistán 34. magyar játékos a következő fordulóban az ötödik kiemelt Simona Haleppel találkozik. A román klasszissal eddig háromszor csapott össze Babos, és 2013-ban Budapesten 7:5, 6:1-re, míg 2015-ben Kantonban 6:4, 6:0-ra Halep, míg 2014-es budapesti Fed Kupán 1:6, 7:5, 6:3-ra a 23 éves soproni játékos diadalmaskodott. Az 1991. szeptember 27.-én született román játékos eddigi legjobbja a 2. hely (2014. augusztus 11.) volt. Eddig 14 WTA- és 6 ITF-versenyt nyert egyesben, 2014-ben a Roland Garroson és a WTA-világbajnokságon is döntős volt. Idén Halep a madridi (Spanyolország, 4 942 700 dollár, salak), a bukaresti (Románia, 250 000 dollár, salak) és a montreali (Kanada, 2 714 413 dollár, kemény pálya) WTA-versenyen maradt veretlen.

Nem lesz egyszerű legyőzni Halepet, de ha Babos formája így javul fordulóról fordulóra, akkor reménykedhetünk a bravúrban.

Eredmény, női egyes, 2. forduló (a 32 közé jutásért):
Babos Tímea (31.)–Richel Hogenkamp (holland) 6:2, 6:4
Halep (román, 5.)–Safarova (cseh) 6:3, 6:4

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.