Babos: Remélem, hogy ez csak a kezdet

A teniszező közölte: a Simona Halep elleni mérkőzés élete egyik legjobbja volt.

MTI
2016. 09. 08. 16:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Valahogy a Grand Slameken eddig sosem játszottam jól, s hogy most ilyen szinten tudtam teniszezni, az mindenképpen pozitívum. A Simona Halep elleni mérkőzés életem egyik legjobbja volt. A világ legnagyobb stadionjában egy top ötös játékos ellen közel voltam a győzelemhez, ez motivál és segíti a karrieremet. Ilyenekre van szükség a továbblépéshez, remélem, ez a harmadik kör csak a kezdet a Grand Slam-karrieremben” – nyilatkozott a US Openről Babos a Magyar Teniszszövetség csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A 23 éves teniszező hozzátette: az első fordulóban az osztrák Barbara Haas ellen rendkívül idegesen kezdett.

„Pályafutásom során először voltam kiemelt egy Grand Slamen, ez hatalmas terhet rakott rám, s így elég döcögős volt az eleje, de az, hogy fordítani tudtam, nagyot dobott az önbizalmamon” – mondta Babos, aki 7:5-re elveszítette az első játszmát, a harmadikban pedig már 4:0-s hátrányban volt a világranglistán 141. Haas ellen.

A magyar teniszező a következő hetekről, hónapokról elmondta, most tíz napot itthon pihen és készül, majd kezdődik az ázsiai turné.

„A játékosok körében ez a legkevésbé kedvelt túra, ezért ha valaki ott van fejben, akkor az hatalmas aduász a kezében. Nekem is az a célom, hogy a lehető legjobban feltöltődjek, és pozitív lelkiállapotban utazzak el Ázsiába” – nyilatkozta Babos, majd hozzátette, bízik benne, hogy párosban ott lehet majd a szingapúri WTA-világbajnokságon és Kínában a mesterek tornáján is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.