Balzsay Károly lett a férfi ökölvívók szövetségi kapitánya

A 37 éves szakember munkáját a nagy világversenyeken Erdei Zsolt segíti majd.

MTI
2016. 09. 06. 19:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A MÖSZ közleménye szerint a sportág vezető testülete Csötönyi Sándor elnök előterjesztésére szavazott bizalmat négy évre a 37 éves szakembernek, aki a felnőttek mellett az ifjúsági válogatott felkészítéséért is felel majd. A versenyzőként Európa-bajnoki ezüstérmes, profi nagyközépsúlyú világbajnok klasszis munkáját a nagy világversenyeken Erdei Zsolt, vb- és Eb-győztes, profi félnehézsúlyú és cirkálósúlyú világbajnok, a Madárfészek Akadémia vezetője segíti majd.

A válogatottat 2009-től vezető Kovács László szakmai igazgatóként dolgozik tovább, feladatai között lesz a szakmai tervek kialakítása, az egyesületek szakmai munkájának ellenőrzése és a sportágfejlesztési program irányítása.

A női szakág élén szintén változás történt, s ugyancsak korábbi kiváló versenyzők kaptak megbízást: a felnőtt válogatott vezetőedzőjének a többszörös világ- és Európa-bajnok Kovács Máriát, míg az utánpótlás élére az Eb-harmadik Ancsin Katalint nevezték ki. A két újonc tréner munkáját szaktanácsadóként segíti majd az eddigi szakvezető id. Balzsay Károly.

Az elnökségi ülésen nem csupán személyi döntések születtek, ugyanis a testület meghatározta – a közlemény megfogalmazása szerint – a „sportág eredményességének visszaállítása érdekében teendő parancsolóan szükséges és elodázhatatlan feladatokat”.

A keddi döntések szerint erős kontrolling rendszert és folyamatos központi edzőtáboroztatást vezetnek be. Az ifjúsági korú versenyzők részére ösztönző rendszert alakít ki a szövetség, illetve életpályamodellt vezet be a legtehetségesebbek számára.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.