Bernie Ecclestone: Ostobák a szabályok!

A brit milliárdos szerint az a legnagyobb problémája a sportágnak, hogy nem hagyják küzdeni a pilótákat.

B.M.L.
2016. 09. 03. 12:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lassan kezdett volna elülni a Max Verstappen belgiumi incidensei kapcsán kialakult vita, és mindenki az Olasz Nagydíj eseményeivel kezdett foglalkozni, de jött Bernie Ecclestone, és ismét követ dobott a nyugvónak tűnő vízbe. A Forma–1 kereskedelmi jogait birtokló brit milliárdos a Sky Sports-nak adott nyilatkozatában kifejtette, a sportágban az ostoba és óvatoskodó szabályok akadályozzák a pilótákat abban, hogy izgalmas csatákat vívhassanak egymással. Ecclestone ezzel kiállt Verstappen sokak által bírált vezetési stílusa mellett.

„Arra lenne szükségünk, hogy a versenyzők harcoljanak egymással, mint ahogy azt Max is teszi. Ezek az ostoba új szabályok azonban meggátolják őket ebben. Ne menj át a fehér vonalon, ne csináld ezt, ne csináld azt. Kezd a versenyt a rajtrács hátuljáról, mert kicseréltek egy elemet a motorodban. Ez mind őrültség, a nézők nem erre, hanem a test test elleni csatákra lennének kíváncsiak – közölte a 85 éves sportvezető, aki azt is elárulta, megvan a szerződés, így Monza továbbra is a versenynaptárban marad.

A Red Bull 18 éves holland pilótája Spában nem először akadt össze Kimi Räikkönennel (Ferrari), és kettejük csatájában a többség úgy véli, Verstappen nem mindig szabályos eszközökkel harcolt. Az ifjú titán meglehetősen felbőszülten fogadta a kritikákat, az egykori világbajnoknak, Jacques Villeneuve-nek például egyenesen azt üzente: ne szövegeljen, hiszen ő egy 2001-es manővere során megölt egy pályabírót az ausztrál nagydíjon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.