Canelo összetörte Smitht

A fiatal mexikói bunyós 48. győzelmével megszerezte a WBO nagyváltósúlyú vb-övét.

B. M. L.
2016. 09. 18. 16:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A WBC középsúlyú vb-övének visszaadását követően az egy súlycsoporttal lejjebb jövő mexikói Saul „Canelo” Alvarez a dallasi Cowboys NFL-csapat stadionjában lépett ringbe, ahol a WBO nagyváltósúlyú világbajnoka, a brit Liam Smith volt az ellenfele. A 26 éves mexikói egyrészt a súlycsoportoktól független rangsorban a Top 10 tagja, másrészt nagy közönségkedvenc, így senki sem csodálkozott azon, hogy amikor szorítóba lépett, 51 240-en foglaltak helyet a lelátókon. Zömében természetesen a Canelo becenévre hallgató mexikóinak szurkoltak, és nem is kellett csalódniuk, hiszen kedvencük esélyeshez méltóan bokszolt. Smith ugyan egy-két menet után megpróbált felnőni a feladathoz, ám hamar kiderült, ő bizony kevés ehhez. Canelo kőkemény testütésekkel bontotta le a brit védekezését, majd a 7., a 8. és a 9. menetben is leütötte, utóbbi egyben a mérkőzés végét is jelentette, hiszen a bíró kiszámolta a nagy fájdalmakkal a földön fekvő brit bunyóst. Canelo így hamar kárpótolta magát, és a WBO nagyváltósúlyú világbajnokaként hagyta el a ringet.

Szombat este a lengyelországi Gdanskban rendezett gálán szintén új világbajnokot avatott a WBO, ugyanis cirkálósúlyban a 10. profi mérkőzésén máris begyűjtötte karrierje első vb-övét a korábbi olimpiai aranyérmes Oleksandr Usyk (10-0, 9 KO). A dinamitöklű ukrán életében először bokszolta végig a 12 menetet a meccsre veretlenül érkező címvédő lengyel Krzysztof Glowacki (26-1, 16 KO) ellen. Usyk végig dominált a találkozón, és a pontozók egyhangúlag – 119-109, 117-111, 117-111 – őt látták jobbnak.

Itthon is rendeztek profi ökölvívó gálát, hiszen a Félix Promotion legjobbjai Várpalotán léptek szorítóba, és ketten jelentős lépést tettek a nemzetközi karrier felé. A félnehézsúlyú Baranyi Richárd egyhangú pontozással – 98-92, 96-94 és 96-94 – verte a grúz Giorgi Berosvilit, így a WBO Európa-bajnoka lett, míg a cirkálósúlyú Szellő Imre szintén egyhangú pontozással – 100-89, 99-90 és 97-92 – győzte le a brazil Hamilton Venturát, és ezzel a sikerrel a WBO interkontinentális bajnoka lett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.