Csak ikszelni tudott a Szeged a BL-ben

Négy másodperccel a vége előtt kaptak gólt a Rhein-Neckar Löwentől.

MTI
2016. 09. 25. 17:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bajnokok Ligája, 1. forduló, B csoport:
MOL-Pick Szeged – Rhein-Neckar Löwen (német) 28-28 (13-12)

Jó szegedi rajt, 3-1-es hazai vezetés után magára talált a Rhein-Neckar, amely 8-2-es rohammal negyedóra elteltével 9-5-re elhúzott. Időkérés után egy darabig állandósult a különbség, majd amikor újra lendületbe jöttek a szegediek, a németek próbálták rendezni soraikat. A Szeged a gyors támadásainak és a feljavult védekezésének köszönhetően fordított (11-10) és egygólos előnyét meg is őrizte a szünetig.

A fordulást követően rövid ideig még a Tisza-partiak vezettek, ám aztán feljött a német csapat. Hullámzott a játék, hol az egyik, hol a másik gárda kapott el jó periódust és került előnybe.

Az utolsó tíz percben egyre feszültebbé vált a hangulat, szinte nem volt olyan bírói ítélet, melyet valamelyik oldal ne kifogásolt volna. Rossz csere miatt 25-25-nél emberhátrányba került a Rhein-Neckar. Ekkor Sandro Obranovic góljaival, valamint Marin Sego védéseivel 27-25-re meglépett a Szeged, amely így kétgólos előnnyel fordulhatott a záró két és fél percre.

A hajrában a németek gyorsan tudtak válaszolni a gólokra, ezzel együtt a győzelemért támadhatott a hazai együttes. A lövés azonban nem sikerült, az ellentámadásból pedig négy másodperccel a vége előtt betalált a német bajnok.

Így – akárcsak szombaton a Telekom Veszprém – a Szeged is döntetlennel nyitotta a BL 2016/17-es kiírását.

A nap másik összecsapásán:
Kristianstad (svéd) – Vardar Szkopje (macedón) 23-28 (12-15)

Szombaton játszották:
Meskov Breszt (fehérorosz) – Kielce (lengyel) 24-29 (14-11)
Celje (szlovén) – PPD Zagreb (horvát) 30-28 (14-13)

Az első helyezett egyből a negyeddöntőbe jut, a 2–6. helyezettek pedig a nyolcaddöntőben folytatják szereplésüket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.