Döntőbe jutott Sors Tamás

A kerekesszékes vívóknál elődöntős a női párbajtőr csapat.

MTI
2016. 09. 15. 16:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Utóbbi együttes előbb 45-35-re kikapott a kínaiaktól, majd ugyanilyen arányban legyőzte a fehéroroszokat, és csoportjából a második helyen került a négy közé. Ott a hongkongiak lesznek a Krajnyák Zsuzsanna, Dani Gyöngyi, Veres Amarilla összeállítású gárda ellenfelei.

Az uszodában a 100 pillangón másodszor is címvédésre készülő Sors (S9) megnyerte a futamát, és 1:00.58 perces ideje összesítésben is a legjobb volt, így a négyes pályán rajtolhat majd az esti döntőben.

A nőknél ugyanebben a számban és ugyanebben a kategóriában a mindössze 14 éves Konkoly Zsófia – a riói magyar küldöttség legfiatalabb tagja – ugyancsak megnyerte az előfutamát, és 1:10.75 perccel, az ötödik helyen jutott be a fináléba. A Rióban egy-egy ezüstnél és bronznál tartó Pap Bianka (S10) ezúttal 400 méter gyorson úszik, ő a második legjobb időt teljesítette délelőtt (4:42.81 p). Rajtuk kívül Adámi Zsanett (S2) is résztvevője lesz az esti programnak, ő 50 méter háton előfutam nélkül döntős.

Az atlétikai stadionban csütörtökön egyedül Csontos Piroska (T20) volt érdekelt a magyarok közül, s 4,50 méteres ugrásával nyolcadik lett a távolugrás döntőjében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.