Eltussolt gyermekbántalmazás

Nyomozás indult a jászberényi hokiegyesületnél. A polgármester házon belül tartotta volna az ügyet.

Munkatársunktól
2016. 09. 09. 20:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szülő beszámolt róla, hogy a klub egyik edzője, Rusznyák Szilárd többször is bántalmazta a rábízott hat-nyolc éves gyermekeket; megesett, hogy edzés után fellökte és megrugdosta tanítványait, az edzőtáborban fogvájóval szurkálta őket, vagy éppen a pályáról az étterembe menet ragasztószalaggal tapasztotta le a szájukat, hogy ne hangoskodjanak. A szülők elbeszélése alapján volt olyan gyermek, akinek a férfi a kezére lépett. Boroznaki az eseteket jelezte a szakosztály vezetésének, vagyis Remete Krisztinának és Antal Szilviának, akik gyakorlatilag szembesítésnek vetették alá a gyerekeket, ők azonban nem mertek az ügyekkel kapcsolatban semmit sem mondani. Boroznaki Zsolt rendkívüli szülői értekezlet összehívását szorgalmazta a klub elnökénél, Pomázi Gábornál, de ő válaszra sem méltatta, csak áprilisban kezdeményezték a szülők meghallgatását, miután Boroznaki feljelentést tett. A szülőin megjelent Rusznyák Szilárd edző, valamint Szabó Tamás, Jászberény fideszes polgármestere is. Boroznaki titokban videofelvételt készített a megbeszélésről, amelyen Rusznyák elismerte, hogy olykor rossz edzői döntéseket hozott – utalt itt a fogvájós szurkálásra –, a kézfejes eset miatt elnézést kért a szülőktől, a száj betapasztását viszont véleménye szerint a gyerekek csinálták.

Szabó Tamás polgármester a szülői értekezlet után sem gondolt arra, hogy rendőrségi feljelentést tegyen a gyermekbántalmazásokkal kapcsolatban. Akkor úgy nyilatkozott: a szülő jól gondolja meg, mit tesz, mert sem a klubra, sem Jászberényre nem vet jó fényt egy ilyen ügy, véleménye szerint házon belül kell megoldani.

A nyár folyamán a jégkorongszakosztály két vezetője, Remete Krisztina és Antal Szilvia is távozott posztjáról, majd ezt tette az elnök, Pomázi Gábor is. Egyikőjük sem kívánta kommentálni a kialakult helyzetet. Rusznyák Szilárd továbbra is edzőként dolgozik.

A gyermekbántalmazással párhuzamosan az N1TV arra is rámutatott, hogy a 2009-ben alakult jászberényi szakosztály úgy működött, hogy nem volt normális tagnyilvántartása, sem érvényes közgyűlési határozatai, a szülők a tagdíjbefizetésekről sosem kaptak visszaigazolást, a klub mégis négyszázmillió forintos taótámogatásban részesült.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.