Európai szakírók szerint a Veszprém lesz a nyerő

A szezon előtti erősorrendben a magyar csapat mindenkit megelőz, de a Szeged is jobb a Kielnél.

Arday Attila
2016. 09. 24. 6:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A most rajtoló férfi Bajnokok Ligája-szezon előtt az európai szövetség és a BL honlapjának szakírói erősorrendbe állították a csapatokat az eddig látottak alapján. A lista élére természetesen azokat a gárdákat tették, amelyek a leginkább esélyesek arra, hogy eljussanak a kölni négyes döntőbe, a tízes lista végén lévőknek pedig van dolguk még bőven az Eurohandball.com szerint – tegyük hozzá, hogy nem a szezon elején, hanem a végén kell nagy formába kerülni.

Ezzel együtt sem baj, hogy Európában úgy látják az előkészületek alapján, hogy a Veszprém a legerősebb, amely szombaton a szintén favorit Flensburg otthonában lép először pályára 17.30-tól.

Az esélylatolgatásnál kiemelik Sabaté edző hatalmas játékoskeretét, az NB I-es csapatok elleni sikereket (bárcsak valóban erősek lennének a hazai ellenfelek, leszámítva persze a Szegedet ), igaz, a Szkopje elleni 29-22-es vereség a SEHA-ligában nem éppen biztató jel. Azt mindenki tudja, a 40. születésnapjára készülő dunántúli klubnál emlékezetes szezont akarnak, amelynek a legutóbbi két elveszített Bajnokok Ligája-döntő után csak a BL-trófea megszerzése lenne a csúcsa.

A listán a kilencedik helyre teszik a Szegedet, hízelegve egyébként a tiszai csapat előtt, hiszen a Kielt mögé sorolták. A Szegedet arra jónak tartják, hogy megint elérje az egyenes kieséses szakaszt, vagyis a nyolcaddöntőt (ez azért a minimum a dél-alföldi klubnál), megemlítve, hogy rengeteg az új játékos Gorboktól Sostaricig. Sierra kapus és Balogh Zsolt hatékonysága viszont éppúgy sokat segíthet a csapatnak, mint az előző szezonban.

A Veszprém mögött az erősorrendben a Paris Saint-Germain következik, amely a klubvilágbajnokságon a döntő elveszítése ellenére sok szakembert meggyőzött a tudásáról. A harmadik az RN Löwen, amely augusztus végén megnyerte a német szuperkupát, igaz, egy hete otthon simán kikapott a Flensburgtól, amelyet ötödik helyre tesznek a jelen állapota alapján.

A Löwen éppen a Szeged ellen kezd vasárnap 17 órakor a Tisza-parton.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.