Felelevenítették a riói sikereket

A riói nyári olimpián aratott magyar úszósikerekről emlékeztek meg szombaton.

MTI
2016. 09. 24. 18:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A MÚSZ szervezésében lezajlott találkozón levetítették azt a filmet, amely a három olimpiai aranyat és egy ezüstöt szerzett Hosszú Katinka és a többi dobogós, az ezüstérmes Cseh László, s a két bronzérmes, Kapás Boglárka és Kenderesi Tamás emlékezetes ötkarikás pillanatait idézte fel.

A képes beszámoló – amint az Gyárfás Tamás MÚSZ-elnök köszöntőjéből is kitűnt – a jövő évi magyarországi vizes világbajnokság szempontjából is sokatmondó adatsorban rögzítette, hogy a riói játékokon az úszók a teljes magyar sportküldöttség 15 érméből nyertek együttesen 7-et, ami pedig a pontszámokat illeti, 43-mal tudtak hozzájárulni az összesen 110-hez, ezzel pedig a legeredményesebb csapatrésznek bizonyultak a kajak-kenusokat (27 olimpiai pont) és a vívókat (23) megelőzve.

Az úszóválogatott – amely a legutóbbi netanyai rövidpályás Eb-n 11, az idei londoni Európa-bajnokságon pedig 10 elsőséget szerzett – a riói olimpián nemcsak a magyar küldöttség legsikeresebbje volt, hanem az európai rangsorban is újfent megőrizte első helyét. A világ összes országának rangsorában Magyarország az úszólistán a harmadik lett az Egyesült Államok és Ausztrália mögött.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.