Férfi kosárválogatottunk már csak egy lépésre van az Eb-től

Ivkovic kapitány szerint Londonban meg kellett nyugtatni a magyar játékosokat. Jól sikerült.

Arday Attila
2016. 09. 11. 17:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb felemelő győzelmet aratott férfi kosárlabda-válogatottunk az Eb-selejtezőben, a hétvégén Londonban 88-80-ra győzte le a briteket, így négyből négy sikernél jár. Az Erzsébet királynőről elnevezett olimpia parkban a csapat az eddigi legnehezebb meccsét vívta, hiszen a házigazdák már tizenkét ponttal is vezettek a harmadik negyed elején (50-38), Stojan Ivkovic szövetségi kapitány időkérése viszont megváltoztatta a csata menetét.

– Ilyenkor már nem kell ordibálni, hanem sokkal inkább meg kell nyugtatni a játékosokat. Nagyon nagy volt a tét, és ez rányomta addig a bélyegét a csapatra – mondta a lapunknak és honlapunknak Stojan Ivkovic.

A Copper Box aréna 2500 nézője Hanga Ádámtól, Vojvoda Dávidtól és Ferencz Csabától is 18-18 pontot látott. Hanga a lepattanók megszerzésével és a gólpasszokkal klasszis statisztikát hozott össze (9 lepattanó, 8 gólpassz), Facebook-oldalán pedig a közönséget dicsérte.

„A mérkőzés felejthetetlen élmény volt számomra, hiszen nagyon úgy tűnik, hogy kisebb fajta történelmet tudunk írni ezzel a csapattal, és az utóbbi ötven év során második alkalommal tudjuk elérni, hogy a magyar válogatott kijusson egy Európa-bajnokságra! Ezen felül külön köszönet a Londonba elutazóknak, illetve az ott kint élő magyaroknak, akik valósággal belehajszoltak minket a győzelembe, nagyobb hátrányból felállva” – írta Hanga Ádám, a baszk Laboral idegenlégiósa, aki ma már az Euroliga egyik legjobb játékosának számít.

A magyar válogatott veretlenül vezeti a csoportját a britek és a macedónok előtt, és ha szerdán Luxemburgban győzni fog, kijut a 2017-es Európa-bajnokságra. Legutóbb 1999-ben sikerült az Eb-kvalifikáció, de Stojan Ivkovic úgy látja, az utolsó lépés is nehéz lesz.

A kapitány sajátos véleményét kedvenc edzőjéről, Mourinhóról, a magyar társadalomról és a mostani csapat erejéről a Magyar Nemzet keddi számában olvashatják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.