Gyurta már tudja, miért fog dolgozni a NOB-ban

Olimpiai bajnokunkat a riói játékokon választották be a NOB sportolói bizottságába.

MTI
2016. 09. 06. 8:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Többek között erről beszélt az olimpiai bajnok mellúszó az M4 Sport Sport7fő című műsorában, majd hozzátette, évente három NOB-ülésen kell részt vennie, ezeken kívül pedig rendszeresen tartanak majd videokonferenciákat is.

Gyurta Dánielt a riói olimpián választották be a NOB sportolói bizottságába. A négy megüresedett helyre 23-an jelentkeztek – ő volt az egyetlen Rióban is versenyző sportoló –, s a helyszínen lévő tízezer olimpikon szavazata döntött. Az UTE úszója végül a harmadik legtöbb vokssal nyerte el a nyolc évre szóló megbízatást.

„Egyik oldalról az olimpia nem úgy sikerült, ahogyan szerettem volna, a kétszáz méter címvédőjeként ugyanis nem erre készültem. Az utolsó pár nap azonban fantasztikus volt, hiszen a huszonhárom kandidált közül sikerült bekerülnöm a négybe” – mondta Gyurta Dániel, aki csak a 17. lett fő számában.

A kiváló úszót a három másik új taggal együtt az ötkarikás játékok záróünnepségén mutatták be hivatalosan. Riói tapasztalatairól megjegyezte, számos külföldi versenyzőtársa látogatott el a Magyar Házba, s mindenhonnan rendkívül pozitív visszajelzéseket kapott. Éppen ezért úgy gondolja, hogy ez nagy lökést adhat a sikeres olimpiai pályázatnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.