Hamarosan visszatérhet Tiger Woods

Az amerikai sztár októberben már ott lehet a Safeway Openen.

MTI
2016. 09. 08. 10:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai sztár tavaly augusztus 23-án játszott utoljára, azóta többször is műteni kellett a hátát, és az idén – karrierje során először – az év valamennyi Major-versenyét kihagyta. Tiger Woods az elmúlt hónapokban többször is nyilatkozott, ám visszatérésének időpontjáról mindig ködösen fogalmazott, általában csak annyit mondott, hogy még nincs meg a pontos dátum.

A 40 éves klasszis golfozó szerdán saját honlapján közölte, hogy ha továbbra is minden jól halad, akkor október 10–13. között a Napában sorra kerülő Safeway Openen ott lesz a mezőnyben.

„A rehabilitációm jelenleg olyan jól áll, hogy most már kényelmesen tervezhetek, de még nem vagyok a végén” – írta Woods, hozzátéve: az októberi visszatéréshez az kell, hogy a felépülése a tervek szerint folytatódjon.

Woods nem csupán első versenyét jelölte ki, hanem jelezte, hogy november első hétvégéjén is szeretne játszani Belekben, a Turkish Airlines Openen, valamint saját versenyén, a december elején sorra kerülő Hero World Challenge-en a Bahamákon.

A golf előző két évtizedének első számú alakja az utóbbi három évben folyamatosan sérülésekkel küzdött, 2013 óta nem nyert versenyt, Major-viadalon pedig legutóbb 2008-ban tudott győzni. Woods karrierje során 79 PGA-viadalon diadalmaskodott, köztük 14 Major-versenyen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.