Hanga reméli, hogy Kolozsvárra osztják be a csapatot

Mint mondta, karrierje rendkívül fontos állomása az Eb-kijutás.

MTI
2016. 09. 15. 13:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A selejtezőcsoportban öt forduló után százszázalékos mérleggel éllovas nemzeti csapat vezére hangsúlyozta: már most nagyon várja a 2017 őszén sorra kerülő kontinenstornát.

„Karrierem rendkívül fontos állomása az Eb-kijutás, sokat dolgoztunk a fiúkkal ezen, és nagyon boldog vagyok – nyilatkozta csütörtökön az MTI-nek a 27 éves kosaras. – Remélem, Kolozsvárra osztják be a csapatot, és sok szurkoló tud majd a helyszínen biztatni bennünket.”

A spanyol Baskonia Vitoria-Gasteiz légiósa oroszlánrészt vállalt abban, hogy a válogatott 1999 után ismét Eb-re készülhet. Az eddigi öt selejtezőmeccsen sorrendben 32, 14, 15, 18 és 18 pontot szerzett, s négy forduló után a teljes mezőny legjobbja volt a meccsenkénti hatékonyságot összegző mutató alapján. Itt jelenleg a hatodik, a legjobb dobók rangsorában a negyedik helyen áll 19,4-es pontátlaggal, és ő dobta a harmadik legtöbb pontot (97). A nemzetközi szövetség (FIBA) kétszer is beválasztotta a forduló álomcsapatába.

A szerdán Luxemburgban 68-65-re nyertes magyarok a szombati – immár tét nélküli – zárókörben Macedónia válogatottját fogadják Szolnokon.

A 40. kontinenstornának Kolozsvár mellett Helsinki, Tel-Aviv és Isztambul ad otthont 2017. augusztus 31-étől szeptember 17-éig. A négy házigazda, Finnország, Izrael, Románia és Törökország a rendező jogán tagja a 24-es mezőnynek, Spanyolország, Litvánia, Franciaország, Szerbia, Görögország, Olaszország, Csehország, Lettország és Horvátország a 2015-ös Európa-bajnokság 1–9. helyezettjeként szerzett részvételi jogot. Hozzájuk csatlakozik a selejtezőből 11 válogatott, a hét csoportgyőztes és a négy legjobb második helyezett. A csoportelsők közül az utolsó forduló előtt Magyarország mellett Belgium, Szlovénia és Montenegró is már biztos Eb-résztvevő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.