Három évre eltiltották az alsónadrágra vetkőző edzőket

A két mongol tréner azért vette le ruháit a riói olimpián, hogy így tiltakozzon a bírói döntés ellen.

MTI
2016. 09. 21. 17:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Byambarenchin Bayoraa és Tsenrenbataar Tsostbayar tanítványa, a 65 kilós Mandakhnaran Ganzorig 7-6-ra vezetett az ötkarikás torna bronzmérkőzésén, és néhány másodperccel a vége előtt már a szőnyegen körberohanva ünnepelni kezdett. Ellenfele, az üzbég Ihtijor Navruszov edzői reklamáltak emiatt, amit a bíró jogosnak ítélt, s a látványos „menekülésért” egy pontot ítéltek Navruszovnak. Így a meccs 7-7-tel zárult, és mivel az üzbég kapta az utolsó pontot, ő állhatott fel a dobogóra.

A két tréner ruháit levetve és a zsűri elé dobva protestált a szőnyegen a döntés ellen – a vetkőzés Mongóliában a tiltakozás elfogadott és békés módja –, Tsostbayaron csak alsónadrág maradt. Az UWW szerdán közölte, hogy 2019 augusztusáig egyetlen világversenyen sem vehetnek részt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.