Hét éremmel zárták a magyarok a búvárúszó Eb-t

Egy arany- és hat bronzérmet nyertünk a Berlin melletti Störitzsee tavon megrendezett bajnokságon.

MTI
2016. 09. 10. 13:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Olimpiai Bizottság sajtószolgálatának szombati összegzése szerint a pénteken zárult kontinensviadalon a világ- és Európa-bajnok Balázs Péter szerepelt a legjobban, aki ismét a kontinens legjobbja lett. Az Amphora Búvár Klub világklasszisa a szlalom versenyszámban a felnőtt férfiak között végzett az első helyen.

Szintén a felnőtteknél a paralel versenyszámban Holczmüller Antal nyakába került a bronzérem, míg Dunszt Károly a csillaggyakorlatban ért el harmadik helyezést. A nőknél Hatházi Katalin az 5 bója versenyszámban állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

Az Eb utolsó napján – az egyéniben szerzett érmek mellé – csapatban is összejött egy dobogós helyezés: a csoportos tevékenységben a Berekméri Dóra, Hatházi, Gurisatti Lilla, Wágner Zsófia összeállítású női együttes az oroszok és a németek mögött a harmadik helyet szerezte meg.

A felnőtt Eb-vel együtt bonyolították le a juniorok (14-20 évesek) kontinensviadalát is, ahol a fiúknál Várszegi Vendel szlalomban és a paralel versenyszámban is bronzérmes lett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.