Hónapok múlva pont kerül az orosz doppingügy végére

A jelentésből eddig kiderült: 4 év alatt 30 sportágban 643 esetben alkalmazták a kiskapus rendszert.

MTI
2016. 09. 16. 13:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezt maga a kanadai jogászprofesszor jelentette be.

A jelentés első anyagát júliusban hozták nyilvánosságra. Ebben a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) által megbízott független bizottság azt állapította meg, hogy Oroszországban 2011 és 2015 között 30 sportágban 643 esetben alkalmazták a pozitív teszteredmények elleplezését szolgáló rendszert. Orosz atléták – egy kivétellel – ezért nem is vehettek részt a riói olimpián, és a többi sportágban sem engedték elindulni azokat, akiknek volt már korábban doppingügyük. A riói paralimpiáról pedig – csakúgy mint a 2018-as téli paralimpiáról – valamennyi orosz sportolót kizárták.

McLaren most elmondta, hogy először a téli sportágakban indulókra összpontosítottak, és megpróbálnak minél gyorsabb munkát végezni, de még így is több hónap kell, mire véglegesítik a jelentést.

Hozzátette: a bizonyítékokat ezt követően tudják majd átadni az érintett szövetségeknek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.