Kanada nyerte a nagy presztízsű világkupát

Legyőzték Európa válogatottját a második mérkőzésen is.

MTI
2016. 09. 30. 5:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két nappal ezelőtti találkozót a kanadaiak nyerték, így az európaiaknak ezúttal győzniük kellett volna, hogy életben tartsák reményeiket.

A vendégek jól is kezdtek, a szlovák hátvéd, Zdeno Chara révén már a 7. percben vezetést szereztek, majd a folytatásban a szintén szlovák Jaroslav Halak kapus vezérletével a hajráig remekül tartották magukat. Az 58. percben Patrice Bergeron egyenlített emberelőnyben. Később Drew Doughtyt kiállították, és felcsillant a remény az európaiak előtt, hogy nyerhetnek. Azonban 44 másodperccel a lefújás előtt Brad Marchand emberhátrányból betalált, így Kanada megvédte címét.

Ezt megelőzően utoljára világkupát 2004-ben rendeztek, ám az észak-amerikai profi liga (NHL) tervei szerint a jövőben négyévente kerül sor a tornára.

Kanada NHL-érdekeltségű tornán (olimpia, vk) sorozatban 16. mérkőzését nyerte meg, utoljára a 2010-es vancouveri olimpia csoportkörében kapott ki. Az európai együttes két harmadon keresztül nem kapott gólt a juharlevelesektől, és ilyen bravúrra utoljára az oroszok voltak képesek a 2006-os torinói olimpia negyeddöntőjében.

Világkupa (Toronto)

Döntő, 2. mérkőzés:

Kanada–Európa 2-1 (0-1, 0-0, 2-0)

Gól: Bergeron (58.), Marchand (60.), illetve Chara (7.)

A párharcot 2-0-s összesítéssel a kanadai együttes nyerte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.