Kérdéses Jenson Button jövője

A 2009-es világbajnok helyére a fiatal Vandoorne érkezhet jövőre a McLarenhez Alonso csapattársának.

B.M.L.
2016. 09. 01. 9:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtökön állt munkába a McLarennél a csapat új ügyvezető igazgatója, Jost Capito, és a német szakember már érkezése előtt bejelentette, mindenképpen szeretne lehetőséget adni az istálló harmadik versenyzőjének, az idén Bahreinben pontszerzőként debütáló Stoffel Vandoorne-nak.

Szerintem Stoffel már elég érett a Forma–1-hez, és ezt már Bahreinben bizonyította is. Nagyon profin dolgozik, készen áll a nagy feladatokra – nyilatkozta az Auto Bild Motorsportnak a korábbi Volkswagen-főnök.

Ha ez igaz, akkor vagy Fernando Alonsónak vagy Jenson Buttonnak kitelik év végén az ideje. A két világbajnok közül vélhetően utóbbi helye inog, ugyanis neki csak 2016 végéig szól a szerződése. Mindenesetre a roppant népszerű Button nem esik kétségbe, hiszen egyrészt van máshonnan ajánlata – korábbi csapatánál, a Williamsnél tárt karokkal várják, feltéve, ha enged fizetési igényeiből –, másrészt egyáltalán nem akarja harc nélkül átadni a helyét a McLarennél sem.

– Talán most vezetek a legjobban. Évről évre többet várok el magamtól, és fizikálisan, valamint a vezetést tekintve is olyan jónak érzem magam, mint még soha. Élvezem a versenyzést, és elégedetté tesz, ha egy kétszeres világbajnokot legyőzve érek célba. Amíg tudom tartani az erőnlétemet, nincs gond. Ha a csapat akar engem, akkor nem megyek sehova. Ha még úgy érzem, ebben a sportágban akarok lenni, akkor nem fogok csak azért félreállni, mert másoknak kéne a hely. Nem hiszem, hogy lenne bárki is, aki ennél többre lenne képes az autóban. Ha nem kapok tőlük szerződést, akkor is lesz számomra egy Forma–1-es ülés 2017-re valahol máshol – közölte 2009 világbajnoka.

A McLaren vezetősége egyébként a hétvégi Olasz Nagydíj után kezdi meg a tárgyalásokat a jövő évi felállásról, és ígéreteik szerint szeptember végén nyilvánosságra hozzák a döntésüket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.