Kevés a doppingkontroll a paralimpián

A Nemzetközi Paralimpiai Bizottság elnöke ezt a pénzhiánnyal magyarázza.

MTI
2016. 09. 15. 16:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A doppingtesztek sok pénzbe kerülnek” – közölte a brit sportdiplomata a riói paralimpia szerdai versenynapján, hozzátéve: ezzel együtt nem tartja nagy problémának a doppingolást a fogyatékos sportolók seregszemléjén.

A 66 éves vezető ezt annak kapcsán mondta, hogy – noha Rióban már 140 világcsúcs született – tavaly mindössze 1200 doppingtesztre került sor a parasportolók között. Főként az erőemelés a leginkább érintett sportág, de az IPC elszánt, ezt mutatja az oroszok kizárása is az idei paralimpiáról – fejtette ki Craven.

A világszervezet első embere sikeresnek nevezte a riói játékokat, és reményét fejezte ki, hogy a paralimpia nézőszáma eléri majd a kétmilliót.

„Az alacsony jegyáraknak köszönhetően a paralimpia családi rendezvény lett” – tette hozzá a sportdiplomata, aki 2001 óta irányítja az IPC-t, és a mostani az utolsó paralimpiája elnökként.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.