Kubai röplabdázókat ítéltek el nemi erőszak miatt

Négy vádlottra öt-, egyre pedig három és fél éves börtönbüntetést szabtak ki.

MTI
2016. 09. 20. 11:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kubai válogatott nyolc tagját július elején, a röplabda-világliga alatt vették őrizetbe a rendőrök, miután a sportolók július 2-áról 3-ára virradóra csoportosan megerőszakoltak egy nőt a csapat tamperei szállásán. Két játékost vádemelés nélkül elengedtek.

Négy sportoló, a 21 éves Osmany Santiago Uriarte Mestre, a 19 éves Ricardo Norberto Calvo Manzano, a 21 éves Abrahan Alfonso Gavilán és a 27 éves Rolando Cepeda Abreu öt évet, ötödik társuk, a 21 éves Luis Tomas Sosa Sierra pedig három és fél évet kapott. A rendőrség által őrizetbe vett hatodik társukat a pirkanmaai körzeti bíróság felmentette.

A kubai férfiak tagadták az ellenük felhozott vádakat, és ártatlanságukat hangoztatták. Néhányuk beismerte, hogy közösült ugyan a finn áldozattal, de tagadta a cselekmény erőszakos jellegét. Egyelőre nem tudni, hogy fellebbeznek-e az ítélettel szemben. A bíróság összesen 24 ezer euró (több mint 7,5 millió forint) kártérítésre kötelezte az öt sportolót.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.