Legyőzte Phelpset, de nem akar profi lenni

Joseph Schooling a texasi egyetemen tanul tovább, az egyetemi bajnokságban indul majd.

Sz.L.
2016. 09. 02. 0:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szingapúr első olimpiai bajnoka, a 21 éves úszó, Joseph Schooling 100 pillangón győzött Rióban. A vert mezőnyben végzett holtversenyben a második helyen Michael Phelps, Cseh László és a dél-afrikai Chad le Clos.

Joseph Schooling profi ajánlatok közül szemezgethetett, ő azonban a tanulást és az egyetemi bajnokságot (NCAA) választotta. A szingapúri úszó egyértelművé tette, hogy továbbra is edzője, Eddie Reese irányításával készül a texasi egyetemen.

Az olimpiai bajnok a harmadik tanévét kezdi Texasban, zsinórban harmadik NCAA-bajnoki címéhez segítheti az egyetem csapatát. A University of Texas kiemelkedően erős úszószekciójának tagja a Rióban aranyérmet nyert amerikai Jack Conger, Townley Haas és Clark Smith.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.