Lemosták az észteket a magyar röpislányok

A házigazda magyar válogatott győzelemmel kezdte a négycsapatos Európa-bajnoki selejtezőtornát.

MTI
2016. 09. 16. 19:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Érd Arénában rendezett összecsapáson az előselejtezőből érkező, papíron legkönnyebb ellenféllel kezdett a magyar csapat, amely tavaly Belgiumban 28 év szünet után szerepelt újra kontinensviadalon. A magyar válogatott az esélyeknek megfelelően az első két játszmát megnyerte, a harmadikban azonban kissé kiengedett, az észtek pedig ezt kihasználva szépítettek. A negyedik felvonásban a magyarok ritmust váltottak, és rendkívül könnyedén, magabiztosan fejezték be a találkozót.

„Az első meccsünkön mindig kicsit idegesebben játszunk, de ez egy kötelező győzelem volt. Az első játszmában jól ment a játék, a második végére viszont akadtak problémáink a támadásokkal, a harmadikban pedig nem sikerült befejezni az akcióinkat” – nyilatkozta a magyar szövetség honlapjának Jan De Brant szövetségi kapitány. A belga edző hozzátette: a negyedik szett előtt némileg változtatott csapata felállásán, és mint mondta „onnantól kezdve ez már egy könnyű meccs volt”.

Az Azerbajdzsánban és Grúziában sorra kerülő Európa-bajnokságra a két selejtezőtorna győztese automatikusan kijut, míg a csoportok második helyezettjei pótselejtezőn küzdenek meg egymással. Amennyiben a magyarok másodikok lesznek, akkor a bolgár, román, svájci, montenegrói négyest felvonultató kvartett másodikjával találkoznak.

A pótselejtező első felvonását október 2-án rendezik, míg a visszavágóra október 9-én kerül sor.

Európa-bajnoki selejtező:

1. torna, 1. forduló:

Magyarország–Észtország 3-1 (19, 22, -16, 11)

a csoport másik mérkőzésén:

Lengyelország–Finnország 3-0 (19, 16, 21)

A további program:

szombat:

Lengyelország–Észtország 16.00

Finnország–Magyarország 18.30

vasárnap:

Észtország–Finnország 16.00

Lengyelország–Magyarország 18.30

2. torna (Bielsko-Biala)

szeptember 23., péntek:

Magyarország–Finnország 17.30

Lengyelország–Észtország 20.00

szeptember 24., szombat:

Magyarország–Észtország 15.00

Finnország–Lengyelország 17.30

szeptember 25., vasárnap:

Észtország–Finnország 17.30

Magyarország–Lengyelország 20.00

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.