Magabiztos győzelemmel kezdett Csonka András

A többi délelőtt versenyző magyarnak kevésbé jól sikerült a debütálás.

MTI
2016. 09. 08. 15:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hatfős asztalitenisz-válogatott tagjai közül az egyformán az S8-as kategóriában érdekelt Csonkának, Zborai Gyulának és Arlóy Zsófiának kellett a legfrissebbnek lenniük, mert már helyi idő szerint 9.00, illetve 9.40 órakor asztalhoz álltak.

A nyitányon Zborai gyorsan 3:0-s vereséget szenvedett az mezőny legerősebb játékosától, az első helyen kiemelt ukrán Viktor Dudihtól, majd így járt Arlóy is a német Juliane Wolf ellenében, igaz az ő meccse jóval szorosabb volt, egy szettet be is tudott gyűjteni. A legjobb négybe jutást kitűző Csonka ugyanakkor magabiztos győzelemmel kezdett, 17 perc alatt 3:0-ra verte a hazai közönség előtt szereplő Luiz Filipe Guarnieri Manarát.

„Ilyen magabiztosan talán még egyetlen versenyen sem kezdtem, jól ment a játék – mondta az MTI-nek a magyar játékos. – Este a svéd Linus Karlsson ellen valószínűleg több kell majd, de legutóbb őt is legyőztem, így bizakodó vagyok.”

A korábbi negyedik, ötödik és hatodik helyek után ötödik paralimpiáján éremszerzésben reménykedő Berecki Dezső (S9) egy igazi nagyágyúval, a négy éve egyesben és csapatban is aranyérmes, kínai Ma Linnel kezdett, és nem igazán tudta megnehezíteni nagynevű ellenfele dolgát. A vége 3:0 lett oda.

A kerekesszékes Major Endre (S1) és az S11-es kategóriában címvédő Pálos Péter délután kezdi meg szereplését a Riocentro 3-as Pavilonban, Csonka és Arlóy pedig még az esti programban is asztalhoz lép.

A hármas, illetve négyes csoportokból az első két helyezett jut majd tovább a kieséses szakaszba.

Az uszodában Illés Fanni (S6) 100 méter háton ötödik, azaz utolsó lett 1:38,64 perces eredménnyel, így nem jutott az esti döntőbe, és összesítésben tizedik helyen zárt. Az előfutamát a kínai Szung Ling-ling nyerte 1:24,66 perces világcsúccsal.

Kézdi Réka (S5) 200 méter gyorson 3:36,70-es idővel hatodikként csapott a célba futamában, s ez nem volt elég ahhoz, hogy este döntőt úszhasson. Illés Fannihoz hasonlóan ő is tizedik lett összesítésben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.