Magára talált a Veszprém legrosszabb igazolása

Négy lövésből négy gól az utolsó tíz percben a BL egyik nagy rangadóján Zeitz félelmetes bal kezéből.

Arday Attila
2016. 09. 27. 2:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két évet töltött Magyarországon, mégis hiába kereste a formáját, az egészségét és legfőképpen önmagát – a többi között így ír a Handball-Planet.com Christian Zeitzról. A játékos a veszprémi időszak után visszatért Kielbe, ahol korábban tizenegy évig játszott, és ahol most, második kieli korszakának elején csupán harmadik megoldásként számoltak vele a jobbátlövők között. Erre rácáfolva mégis csodát tett az első Bajnokok Ligája-meccsen. Az egyik legnagyobb rangadón, a Paris Saint-Germain elleni utolsó tíz percben négy gólt vágott be elemi erejű bal kezével, ezzel nagyon fontos, 28-27-es győzelemhez segítette az északnémet gárdát.

„Hol voltál, Zeitzi?”

– ezzel a felütéssel ír a nívós szakmai fórum a németek 36 éves, háromszoros BL-győztes kézilabdázójáról, akit augusztus elején még úgy mutatott be, mint a Veszprém történetének egyik legrosszabb fogását. Az akkori írás inkább arról szólt, hogy Zeitz általában a kispadon ült vagy ott sem a veszprémi évei alatt, szenvedett a sérülésektől, és amúgy is gondjai voltak a magyar életstílussal (ez volt első és talán utolsó légióskorszaka). Két teljes BL-szezon alatt összesen 40 gólt lőtt, egy átlövőt általában több találatért tartanak, igaz, Nagy László mögött nem egyszerű érvényesülni.

###HIRDETES###

Ma már egészen másképp írnak Zeitzról, akit Vujin és Weinhold mögé vittek vissza Kielbe. Kiemelik atomrobbanás-erejű lövéseit. Valamint azt, hogy négy próbálkozásból négyszer talált be a BL újgazdag szupercsapatának, a végső sikerre mindig esélyes, de a fináléról mindig lemaradó PSG-nek. A franciáknál általában a riói olimpia dán–francia döntőjének két legismertebb játékosa, Mikkel Hansen és Nikola Karabatic viszi a prímet, de most Gensenheimer lőtt tíz gólt – hiába. Zeitz a meccs végén ráadásul lesáncolta Mikkel Hansen lövését.

A portál egyébként a hétvégi BL-rajt után az elmúlt napok legérdekesebb történeteit szedte össze, amikor Zeitzot újra előtérbe helyezte. A húszéves macedón Filip Taleski legutóbbi meccse sem volt akármilyen: csapata 18 góljából 13-at lőtt, egyet az utolsó másodpercekben, így egygólos sikerhez segítette a Metalurgot a norvég Elverum ellen.

###HIRDETES2###

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.