Magyar indulója is lesz női síugrók világkupa-sorozatának

Első magyarként Vörös Virág is indulhat a sorozat 2016–17-es szezonjában.

MTI
2016. 09. 30. 12:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Sí Szövetség tájékoztatása szerint a magyar síugró júniusban Besztercebányán, júliusban pedig Berchtesgadenben nyert versenyt, az augusztusban, a nemzetközi szövetség (FIS) égisze alatt rendezett Alpok-kupa elnevezésű, háromállomásos, hat versenyből álló németországi sorozatban pedig négyszer győzött egy-egy ötödik és nyolcadik hely mellett, így összetettben is az élen zárt.

Ezután a németországi Oberwiesenthalban rendezett kontinentális kupán a pontszerző, 29. helyen végzett 78 méteres ugrásával, s ezzel kiharcolta a jogot arra, hogy ingyenesen részt vegyen a világ- és a kontinentális kupa összes versenyén az idei szezonban.

A vk-sorozatnak azért van nagy jelentősége, mert az ottani mezőnyből 35-en szerezhetnek kvótát a 2018-as, pjongcsangi téli olimpiára.

Molnár László, Vörös Virág edzője azt mondta, négy vk-versenyen tervezik az indulást, illetve ott lesznek a 2017-es finnországi világbajnokságon is. „Úgy gondoltuk, hogy ebben a szezonban inkább a versenyekre koncentrálunk az edzőtáborok helyett, Virág így több tapasztalatot tud szerezni. Az eddigi eredmények egyértelműen minket igazolnak” – idézte a szövetség közleménye Molnárt.

A női világkupa december elején kezdődik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.