Már Sepangban célba érhetnek Hamiltonék

A hétvégén megszerezheti a konstruktőri világbajnoki címet a Mercedes-Benz.

B. Molnár László
2016. 09. 28. 18:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden csapatnak az az álma, hogy hazai pályán érhessen fel a csúcsra. Nincs másként ez a Formula 1-ben sem, és a Mercedes istállónak most a hétvégén ez majdnem megadatik. A Lewis Hamilton és Nico Rosberg alkotta csapat ugyanis éppen az egyik főtámogatója, a Petronas otthonában, a maláj nagydíjon védheti meg a címét a konstruktőrök között. Ehhez pedig nem kell más az 538 ponttal élen álló német istállónak, mint az, hogy a két legnagyobb riválisa, a Red Bull ne hozzon rajta 7 pontnál többet, míg a Ferrari pilótái ne szerezzenek 22 egységgel többet náluk a hétvégén. Ez vélhetően nem földtől elrugaszkodott elképzelés, hiszen idén eddig 15 futamból 14-et megnyertek Hamiltonék, és ha most is valamelyik Mercedes-pilóta győzne, akkor a másiknak elég az újabb konstruktőri vb-címhez pontot szereznie.

„A malajziai hétvége több szempontból is nagyon fontos számunkra. Fantasztikus lenne nyerni a második otthonunkban, ezernyi barát és partnerünk, a Petronas előtt, így nincs is más célunk, mint ezt elérni. Természetesen jó volna kettős győzelemmel bebiztosítani a zsinórban harmadik vb-címünket, ám tudjuk, ez technikai sport, ahol bármi megtörténhet” – nyilatkozta az Autosport magazinnak Toto Wolff sportigazgató. Hozzátette: öt futammal a vége előtt még sosem sikerült konstruktőri világbajnokságot nyerniük, hiszen tavaly a 16., míg 2014-ben a 15. versenyen szerezték meg a vb-címet, ám akkor a mostanitól eltérően csak 19 nagydíj szerepelt a versenynaptárban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.