Michelisz futamot, López világbajnokságot nyert

A WTCC magyar klasszisa gyári pilótaként első győzelmét szerezte, mindezt a Honda hazájában, Motegiben.

B. Molnár László
2016. 09. 04. 9:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ugyancsak bejött az időmérős taktikája a Hondának, hiszen a 80 kilós pluszsúllyal felszerelt autóval rajthoz álló Michelisz Norbert, Rob Huff és Tiago Monteiro pontosan felmérte, csak akkor van esélye a győzelemre, ha a fordított rajtráccsal induló első futamon ott vannak az első helyeken. Nos, a taktika bejött, és az időmérőn 10. pozícióban záró Michelisz így a pole pozícióból vághatott neki a versenynek, ahol 2013-hoz hasonlóan – igaz, akkor a fő futamon – rajt-cél győzelmet aratott. Ezzel a WTCC magyar világklasszia az első versenyét nyerte gyári pilótaként, ráadásul a dobogóra két csapattársa állhatott fel mellé, Huff és Monteiro sorrendben.

„A szombathoz hasonlóan rendkívül magas hőmérséklet és páratartalom mellett rajtolhattunk el, és kifejezetten jól kaptam el a startot, kimaradtam a mögöttem zajló csatározásokból. Nagyon örülök annak, hogy megszereztem – és pont itt – az első győzelmemet a Honda gyári pilótájaként. A cél elérve, a feladat teljesítve” – jelentette ki boldogan az Eurosport képernyőjén a futam után Michelisz, akit legutóbb tavaly a Hungaroringen intették le az első helyen, akkor is a fordított rajtrácsos futamon, és WTCC-s pályafutása során összességében ötödször nyert.

A fő futam ezúttal is a Citroen pilótáiról szólt, hiszen a kétszeres címvédő argentin Jose Maria López ugyan a futamgyőzelmet átengedte csapattársának, Yvan Mullernek, ám ezzel a második hellyel is bebiztosította harmadik túraautós évében a harmadik vb-címét.

– Ezzel tisztelegtem Yvan nagysága előtt, hiszen abban, amit elértem, jelentős szerepe van, amiért neki és a csapatnak nem győzök hálát adni. Fantasztikus érzés volt, hogy amikor áthaladtam a célvonalon, a mérnökön a fülembe ordította, hogy megvan az újabb siker, az újabb világbajnoki győzelem – nyilatkozta a Citroen argentin pilótája, aki jövőre a francia márka színeiben már a Formula E sorozatban indul.

A Honda számára nem alakult annyira tökéletesen a fő futam, igaz, Monteiro így is felállhatott a dobogóra, míg Michelisz a 10. helyről rajtolva feljött nyolcadiknak, megelőzve Huffot.

A vb állása: 1. López 319 pont – már világbajnok –, 2. Monteiro 199, 3. Muller 199, 4. Huff 178, 5. Michelisz 172.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.