Natasa Kovacevic ismét pályára lép

A buszbalesetben elhunyt Fűzy Ákosra és Tapodi Péterre emlékeznek Győrben.

Lipiczky Ágnes
2016. 09. 07. 14:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Szívszorító nap előtt állnak.
– Igen, minden esztendőben nehéz átélni ezt az időszakot, hiszen szakmailag és emberileg is meghatározó embereit veszítette el a klub. Ákosék olyan örökséget hagytak maguk mögött, amelyet kötelességünk ápolni, és bár az akkori csapatból ma már mindössze egy játékos van nálunk, Laklóth Anna, úgy látom, mindenki átérzi ennek a napnak a fontosságát. Sajnos abból a csapatból négy-öt ember a balesetből adódó testi-lelki sérülései miatt kénytelen volt abbahagyni a játékot. A legsúlyosabban Natasa Kovacevic sérült meg, aki tavaly protézissel visszatért a pályára a nevelőegyesülete, a Crvena zvezda színeiben, amelynek vezetőjeként tér most vissza Győrbe az emlékmérkőzésre – mondta Fűzy András, a klub társadalmi elnöke.

– A mérkőzés szünetében stratégiai megállapodást kötnek a szerb klubbal. Mit takar ez pontosan?
– Ezt a lehetőséget Natasa javasolta. Hogy miről is van szó? Szeretnénk, ha a két klub között folyamatos szakmai eszmecsere folyna, lehetőség lenne játékosok kölcsönbe adására, közös tornák, rendezvények megszervezésére. Kicsit olyan kapcsolat lenne ez, mint amilyen a testvérvárosok között szokott lenni.

– A holnapi tornára nem lesz belépő, azt kérik a szurkolóktól, hogy egy labdával érkezzenek a csarnokba.
– Nincs belépőjegy, a szurkolók a labdákat bedobják a pályára, s az összegyűlt játékszereket a győri óvodák között osztjuk szét. Ma pedig 14 óra 1 perckor debütál egy videoklip, a Mon Cheri együttes Angyalok Szárnyán című száma, amelyet Fűzy Ákos, Tapodi Péter és Balogh Gyula emlékére írtunk. A szám jogdíjából származó összeget az özvegyeknek ajánljuk fel. A hétvégén utánpótlás szinten is emlékezünk, hiszen a hagyományoknak megfelelően megrendezzük a Fűzy Ákos–Tapodi Péter-emléktornát az utánpótlás-korosztály számára.

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.