Nem ment át az orvosi vizsgálaton a Sopron játékosa

Krnjics Szara tér vissza a kosárlabdacsapatba.

MTI
2016. 09. 26. 17:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A klub tájékoztatása szerint a szerb válogatottat erősítő amerikai születésű Page-ről az a döntés született, hogy a szerződését nem bontják fel, de szüneteltetik. A játékengedélye a soproniaknál marad, így nyitva hagyják a lehetőségét, hogy a szerződést életbe léptessék, ha a felépülése lehetővé teszi, hogy a szezon során játékra jelentkezzen.

Page a szabályok értelmében európainak számít, és mivel a két felhasználható tengerentúli helyet Yvonne Turner és Cayla George révén már betöltötték, így a vezetők csak európai játékosban gondolkodhattak a pótlását illetően. Végül a magyar útlevéllel is rendelkező – saját nevelésnek számító – Krnjics mellett tették le a voksukat, aki a klubnál eltöltött öt éve során meghatározó játékos lett.

A döntéshozók szerint a center Sterbenz László vezetőedző irányítása alatt komoly szerepet vállalt a bajnoki címvédésben, tavaly az NB I ötödik legértékesebb játékosának bizonyult. A Page-hez hasonlóan Rióban olimpiai bronzérmes Krnjics csütörtökön érkezik Sopronba, ahol a hatodik szezonját kezdi.

Ugyancsak csütörtökön csatlakozik a kerethez az ausztrál Cayla George, így a soproniak a szombati bajnoki rajton teljes felállásban fogadhatják a BEAC együttesét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.