Óriási a tolongás Hosszú Katinka úszóiskolájában

Egyelőre csak már úszni tudó gyerekekkel foglalkozik az Iron Aquatics a Komjádiban, januártól indul a kezdők képzése.

2016. 09. 13. 16:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megkezdődött az oktatói munka a Hosszú Katinka által alapított úszóklubban, az Iron Aquaticsban. A budai Komjádi Béla-uszoda kinti medencéje partján a Vasastól a riói játékok után távozott háromszoros olimpiai bajnok saját maga is részt vett a kicsik oktatásában férje és Darren Ward közös csapatában, ez derül ki az úszónő Facebook-oldalán közölt fényképes bejegyzésből.

Mint arról korábban írtunk, Hosszú Katinka bő egy héttel az olimpia előtt jelentette be, hogy nem veszi igénybe ősztől a Vasas segítségét, és saját úszóklubot alapít, ebben folytatja pályafutását versenyzőként.

– Egy olyan hely ez, ahol a sportolók jó hangulatban tudnak készülni az általunk kigondolt módszerekkel – mondta akkor Hosszú Katinka, hozzátéve, az új klubban trénerként segítő Shane Tusuppal közös edzésmódszer elemeiből alakítják ki az új úszóprogramot már a legkisebbeknek is, leendő klubedzőiket pedig folyamatosan továbbképzik.

 Az Iron Aquaticsban jelenleg úszni már tudó gyermekek oktatását végzik, várhatóan januártól fogadják az úszni még csak most tanuló gyermekeket. Az edzést tartó sportolók „A kemény munka mindig kifizetődő” feliratú pólóban vezényelték a keddi foglalkozást.

A klubvezetés természetesen nem jelenti Hosszú Katinka úszópályafutásának végét, szeretne ott lenni a 2020-as és esetleg a 2024-es olimpián is. Az olimpia óta már most fáradhatatlanul rázza az éremfát a különböző kisebb világversenyeken.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.