Óriási botrány: HIV-fertőzött lehetett a román birkózók masszőre

120 sportolóval került kapcsolatba a riói olimpia előtt bekövetkezett halála előtt, mind kérik a tesztet.

BuL
2016. 09. 09. 15:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rejtélyes körülmények között, kevéssel a riói olimpia előtt esett össze és halt meg az a Román Birkózószövetség (FRL) alkalmazásában álló masszőr, aki a híresztelések szerint AIDS-es volt. Cosmin Nitescu a brassópojánai sportparadicsomban lett rosszul és vesztette életét. Lehetséges, hogy sportolókat is megfertőzött, számol be róla a Maszol.ro.

A sajtó most Románia-szerte arról cikkez, hogy a HIV vírussal fertőzött szakember több mint 120 birkózóval került kapcsolatba, akik most mind tesztet szeretnének, a birkózóknál ugyanis gyakoriak a hámsérülések, a megnyílt bőrfelületen pedig könnyen terjed a kór – főleg egy masszőr „segítségével”.

Nitescu három korosztállyal foglalkozott, serdülőkkel, ifikkel, valamint felnőttekkel, a Libertatea.ro portál még azt is tudni véli, hogy egynémely sportolóval szexuális kapcsolata is volt.

A lapnak nyilatkozó Mădălina Linguranu elmondta, ő már elvégeztette a tesztet, de az eredményekkel még nem szembesült, hiszen túlságosan fél attól, hogy rossz hírt kap. A 23 éves sportoló elmesélte, hogy egy alkalommal sebes ujjára hivatkozva Nițescu visszautasította a masszázst, de a lány forszírozására végül elvégezte a munkáját.

A sportoló személyesen kereste fel azt a brassói kórházat, ahol a gyúró életét vesztette, elmondása szerint az orvosok megerősítették számára a HIV-fertőzés tényét.

Alin Grigore, a birkózószövetség főtitkára szintén kikérte az orvosok diagnózisát, de egyelőre nem kapott választ az egészségügyi intézménytől. Időközben a szövetség a főtitkár menesztéséért nyújtott be petíciót a sporttárcához. Az FRL vezetői azt kifogásolják Grigore esetében, hogy a masszőrnek nem volt orvosi papírja arról, hogy dolgozhat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.