Orosz hekkerek törték fel a WADA adatbázisát

Bizalmas információk nyilvánosságra hozatalával fenyegetőznek.

MTI
2016. 09. 13. 19:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olivier Niggli, a szervezet főigazgatója azt írta, hogy a hekkerek már közzé is tettek néhány adatot. „A WADA elítéli a cyber-támadást, melynek célja, hogy aláássa az ügynökség tekintélyét és a nemzetközi doppingellenes rendszert” – olvasható a közleményben, melyből az is kiderül: a WADA bűnüldöző szervektől értesült arról, hogy a támadás Oroszországból indult ki.

Az elmúlt években kirobbant orosz doppingbotrány miatt indított WADA-vizsgálat szerint Oroszországban központilag irányított doppingolás zajlott éveken át. Orosz atléták ezért nem is vehettek részt a riói olimpián, és a többi sportágban sem engedték elindulni azokat, akiknek volt már korábban doppingügyük. A riói paralimpiáról pedig – csakúgy, mint a 2018-as téli paralimpiáról – valamennyi orosz sportolót kizárták.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.