Ötödik lett a légpisztolyos Dávid Krisztina a paralimpián

A Budapest Honvéd 40 éves versenyzője szerdán még a szabadpisztoly vegyes számban is érdekelt lesz Rióban.

MTI
2016. 09. 09. 16:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A civilben informatikus s munka mellett sportoló kerekes székes magyar versenyző remekül teljesített a 40 lövéses alapversenyben, 371 kört ért el, s ezzel negyedikként biztosította helyét a nyolcas fináléban.

Ebben aztán úgy szerepelt, mint az alapversenyben, azaz lövésről lövésre javult, több riválisa is kiesett mellőle, s végül 128,8 körrel ötödikként zárt. A győzelmet az iráni Sareh Javanmardidodmani szerezte meg 193,4 körös teljesítménnyel.

A Budapest Honvéd 40 éves versenyzője szerdán még a szabadpisztoly vegyes számban is érdekelt lesz Rióban.

A látássérült cselgáncsozó Burányi Flóra második mérkőzését is elvesztette az 57 kilós súlycsoportban, így befejezte szereplését a Karióka 3-as arénában. A vigaszágon a spanyol Maria Monica Merenciano Herrerótól kapott ki 3:16 perc alatt.

Sikerrel vette viszont az első fordulót a kerekes székes teniszező, Németh Roland, aki a dél-afrikai Leon Elst verte két szettben, 6:3, 6:3-ra, 1 óra 21 perc alatt, s ezzel bejutott a legjobb 32 közé.

sportlövészet, nők (P2), légpisztoly, paralimpiai bajnok:

---------------------------------------------------------

Sareh Javanmardidodmani (Irán) 193,4 kör

2. Olga Kovalcsuk (Ukrajna) 191,2

3. Aysegul Pehlivanlar (Törökország) 172,3

...5. DÁVID KRISZTINA 128,8

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.