Paralimpia: döntőbe jutott Sors és Tóth

Osváth Richárd pedig negyeddöntős.

MTI
2016. 09. 12. 15:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar kerekesszékes vívók közül a négy éve, Londonban tőrben bronzérmes Osváth (A sérültségi kategória) mutatkozott be először.

A hatos csoportjában körmérkőzést vívott, első meccsén 5-3-ra verte a francia Romain Noble-t, majd 5-4-re kikapott az olasz Alberto Pellegrinitől. A folytatásban az ukrán Vadim Cedrik és a kínai Csen Ji-jün következett, a 31 éves magyar mindkettőjüket 5-3-ra győzte le, végül azonban az első szakaszt veretlenül záró görög Vaszileiosz Dunisztól kikapott 5-2-re. Utóbbi meccs olyan gyorsan véget ért, hogy mindössze három másodperc volt a tiszta vívóidő.

A két hatos csoport eredményeit összesítették, és az így kialakult tizenkettes rangsor első nyolc helyezettje jutott a negyeddöntőbe. Osváth simán bekerült a legjobbak közé, így a folytatásban a négy közé jutásért vívhat.

Az úszóknál a vasárnap 200 méter vegyesen ezüstérmes Sors Tamás, valamint az ugyanebben a számban negyedik Tóth Tamás is bejutott a döntőbe az S9-es sérültségi kategória 100 méter gyors számában. Tóth a három előfutam összesítésében a harmadik legjobb időt érte el (57,14 másodperc), Sors pedig a hetedik helyen került az esti fináléba (57,79). Négy éve, Londonban Tóth második, Sors harmadik volt.

A Rióban 100 méter háton ezüst-, 200 méter vegyesen pedig bronzérmes Pap Bianka (S10) 100 méter pillangón 1:13,40 perccel kilencedik lett, így éppen kiszorult az esti döntőből, akárcsak Illés Fanni (S6) 200 méter vegyesen. Ő az előfutamban 3:27,02 perces időeredményt ért el, ez összesítésben a tizenegyedik helyet jelentette. Női 50 méter gyorson az S5-ös kategóriában két magyar is vízbe szállt: Kézdi Réka 45,02 másodperccel tizenharmadik, Engelhardt Katalin 50,04 másodperccel tizenhatodik lett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.