Profinak állt a balhézó ír bunyós

A Top Rank zászlaja alatt kezdi el a hivatásos pályafutását a harmatsúlyú világ- és Európa-bajnok.

B. M. L.
2016. 09. 21. 7:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ki tudná feledni a sok „fura” pontozói ítéletet a riói olimpián, ugyanis mind birkózásban, mind pedig ökölvívásban nem egy megmagyarázhatatlan eset történt. A bokszolók riói negyeddöntőjében a harmatsúlyú világ- és Európa-bajnok Michael Conlan véresre verte orosz ellenfelét, ám a pontozók – a nézők és a szakértők legnagyobb döbbenetére – mégsem az ír ökölvívót, hanem annak ellenfelét hozták ki győztesnek.

Akkor Conlan hatalmas balhét csapott a ringben, és középső ujjának felmutatásával jelezte a pontozók felé, mit is gondol róluk, majd korruptnak nevezte az amatőr szövetségben tevékenykedőket. A nemzetközi szövetség elnöke, Vu Csing-kuo már rögtön az eset után jelezte, az ír bokszoló őrjöngésének komoly következményei lesznek.

„Ennek lesznek fegyelmi következményei, senki sem alázhatja meg nyilvánosan a bíróinkat” – jelentette ki az AIBA tajvani elnöke.

Egy biztos, Conlant már nem nagyon érdekli az elnök fenyegetőzése, hiszen tartva a szavát, miszerint soha többet nem bokszol az AIBA által rendezett versenyen, profinak állt. A 24 éves ír a Top Rank zászlaja alatt kezdi meg hivatásos karrierjét, és kispehelysúlyban fog debütálni a profik között, a tervek szerint 2017 márciusában. Conlan számára kétszeresen is nagy nap lesz a premier napja, hiszen az ír Szent Patrik-napi ünnepségre tervezik a meccsét a New York-i Madison Square Gardenben.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.