Róma vezetői nem akarnak olimpiát

„Azok, akik azzal akarnak meggazdagodni, hogy cementtel borítják be az országot, elmehetnek a pokolba.”

MTI
2016. 09. 08. 8:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ellenzéki párt szerdán tartott gyűlést, amelyen szimpatizánsai előtt arról beszélt az M5S több vezetője, hogy az egyébként is komoly adóssággal küzdő fővárosban nehezen lenne finanszírozható a játékok lebonyolítása, az tovább mélyítené a korrupciót, s csupán a gazdag építési vállalkozások járnának vele jól.

„Azok, akik azzal akarnak meggazdagodni, hogy cementtel borítják be az országot, elmehetnek a pokolba. Éppen ezért nem tudjuk elfogadni az olimpia logikáját” – mondta Luigi Di Maio, az M5S egyik vezetője.

A rendezvényen a felszólalók a pályázati bizottságot vezető Luca di Montezemolo volt Ferrari-elnököt is keményen bírálták, elsősorban azért, mert az 1990-es labdarúgó-világbajnokság után – amelynek szervezőbizottságát Montezemolo irányította – a felvett kölcsönöket egészen az idén januárig törlesztette az állam.

Virginia Raggi polgármester, az M5S politikusa eddig is többször kifejtette, hogy más prioritásai vannak, mint az olimpia, ugyanakkor a város hivatalosan még nem mondta le a kandidálást.

Giovanni Malago, az Olasz Olimpiai Bizottság elnöke és Matteo Renzi miniszterelnök egyaránt hangsúlyozták korábban, hogy a római városvezetés döntésén múlik, pályázik-e Róma vagy sem. Ugyanakkor mindketten úgy vélik, hiba lenne a kandidálás visszavonása. Malago ezért a közeljövőben tárgyalni fog Virginia Raggival, s szeretné meggyőzni arról, hogy támogatni kell a projektet.

Ha a római pályázatot visszavonják, a kandidáló Budapest mellett már csak két város maradna versenyben: Los Angeles és Párizs.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.