Schumacher ügyvédje: Nem, nem tud újra járni

Az egykori Formula 1-pilóta ügyvédje cáfolta a Bunte állításait.

LD
2016. 09. 19. 16:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Michael Schumacher nem tud járni, és még kezelőorvosok segítségével is képtelen lábra állni – állította a bíróságon a Formula 1-pilóta ügyvédje, Felix Damm, miután pert indítottak a Bunte ellen. A magazin azt állította egy meg nem nevezett barátra hivatkozva, hogy a sportoló meg tudott tenni néhány lépést. Újra tud járni – ezzel a címmel számolt be értesüléseiről tavaly decemberben a Bunte. A meg nem nevezett barát azt állította, hogy a versenyző fel tudta emelni egyik karját, és hogy bár nagyon lesoványodott, kezelőorvosai segítségével meg tudott tenni néhány lépést.

Felelőtlen dolog volt erről írni – állította a sportoló menedzsere, Sabine Kehm. Hozzátette, a sérülések komoly voltát tekintve a magánszféra nagyon fontos lenne Schumacher számára, az ilyen cikkek pedig ezt nem segítik elő. Ráadásul hamis reményt keltenek számos érintettben is – mondta Kehm.

A Bunte-perben jövő hónapban várható ítélet.

Schumachert 2013 decemberében érte baleset, miközben az Alpokban síelt. Hat hónapra kómába esett, azóta is svájci otthonában kezelik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.