Serena Williams megelőzte Roger Federert

Andy Murray és Serena Williams is nagyon magabiztosan jutott be a legjobb nyolc közé az amerikai nyílt teniszbajnokságon.

MTI
2016. 09. 06. 6:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A második helyen kiemelt brit játékos három szettben múlta felül a bolgár Grigor Dimitrovot, úgy, hogy mindössze öt gémet vesztett.

A világranglista-vezető amerikai teniszező két játszmában nyert a kazah Jaroszlava Svedova – Babos Tímea párostársa – ellen hasonlóan könnyedén. A New Yorkban hatszoros bajnok, 34 éves Serena Williams rekordot döntött azzal, hogy 308. győzelmét aratta Grand Slam-tornán. Az előző körben a női csúcsot írta át, most pedig Roger Federert előzte meg, és került ezzel az abszolút rangsor élére.

A 18 esztendős, horvát Ana Konjuh két játszmában verte a negyedik helyen kiemelt lengyel Agnieszka Radwanskát, és pályafutása során először jutott GS-tornán a legjobb nyolc közé.

Eredmények, nyolcaddöntő

Férfiak:

Murray (brit, 2.)–Dimitrov (bolgár, 2.) 6:1, 6:2, 6:2

Nisikori (japán, 6.)–Karlovic (horvát, 21.) 6:3, 6:4

Korábban közölt hétfői eredmények:

Wawrinka (svájci, 3.)–Marcsenko (ukrán) 6:4, 6:1, 6:7 (5-7), 6:3

Del Potro (argentin)–Thiem (osztrák, 8.) 6:3, 3:2-nél Thiem feladta

Nők:

S. Williams (amerikai, 1.)–Svedova (kazah) 6:2, 6:3

Konjuh (horvát)–A. Radwanska (lengyel, 4.) 6:4, 6:4

Korábban közölt hétfői eredmények:

Halep (román, 5.)–Suárez Navarro (spanyol, 11.) 6:2, 7:5

Ka. Pliskova (cseh, 10.)–V. Williams (amerikai, 6.) 4:6, 6:4, 7:6 (7-3)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.