További három évig Budapest rendezi a Final Fourt

Kim Rasmussen csapatával legalább az elődöntőbe szeretne jutni az Európa-bajnokságon.

MTI
2016. 09. 27. 13:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) és a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) megállapodását Kocsis Máté, a honi szervezet elnöke jelentette be kedden, a budapesti sajtótájékoztatón. Pálinger Katalin, az MKSZ alelnöke hangsúlyozta, hogy jobb feltételekkel sikerült megállapodniuk az EHF-fel, mint az elmúlt három évben.

Kocsis Máté beszélt arról is, hogy a kézilabda bekerült a Nemzeti alaptantervbe, s ezzel párhuzamosan októbertől 3000 pedagógus képzését kezdik el a szivacskézilabda iskolai oktatására.

Kim Rasmussen, a magyar női válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 22 fős keretét a szlovénok elleni, október 8-i, siófoki felkészülési mérkőzésre. Ebben kilenc ferencvárosi és öt győri játékos kapott helyet. Kiemelte: fontos célnak tekinti, hogy minél több fiatal játékost próbáljon ki a válogatottban, csapatával pedig szeretne legalább az elődöntőbe jutni a decemberi svédországi Európa-bajnokságon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.