Usain Bolt utolsó futását mindenki látni akarja

A 2017-es londoni atlétikai vb-n nem lesznek gondok a jegyeladással.

A. A.
2016. 09. 03. 13:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még egy év hátravan ugyan a londoni atlétikai világbajnokságig, de aki jegyet akar szerezni, annak már nagyon nehéz dolga van. Kilencvenkét országból több mint egymillió jegyigénylés érkezett, és ez már most is háromszázezerrel több, mint amennyien a helyszínen láthatják a vb-t. Az eseményre a szervezők ugyanis 700 ezer jegyet biztosítanak.

Ehhez képest csak Usain Bolt 100 méteres futását 200 ezren akarják hivatalosan látni, és ez a szám is még bőven nőni fog a következő egy évben. Jamaica kilencszeres olimpiai bajnoka ugyanis a bejelentése szerint a jövő évi vb-n versenyez majd utoljára.

Utoljára láthatja majd a brit közönség nagy kedvencét, a négyszeres olimpiai bajnok Mo Farah-t is a pályán, a hosszútávfutó ugyanis áttér a még hosszabb távra, így 5 és 10 ezer helyett a jövő évtől maratonin versenyez majd. Két éve kipróbálta magát a leghosszabb távon, de nem akkora sikerrel, hogy már akkor váltson.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.