Verstappen: Villeneuve ne dumáljon, már ölt embert

A 18 éves holland megunta, hogy a stílusa miatt piszkálják, és csúnyán beszólt 1997 világbajnokának.

B.M.L.
2016. 09. 02. 18:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lassan már az F1-ben dolgozó szerelők is elmondták a véleményüket Max Verstappen vezetési stílusáról. A Red Bull 18 éves holland pilótája ugyanis Spában nem először akadt össze Kimi Räikkönennel (Ferrari), és kettejük csatájában a többség úgy véli, Verstappen nem mindig szabályos eszközökkel harcolt.

Mint kiderült, az FIA vezetői sem maradhattak ki a véleményalkotásból, az F1-es futamok versenyigazgatója, Charlie Whiting elbeszélgetett a fiatal tehetséggel, és szóban figyelmeztette a hollandot a szabályok betartására, valamint mások testi épségének megóvására. A Red Bull versenyzője nem roskadt össze a támadásoktól, ám eddig egy bizonyos határon belül utasította vissza az őt ért vádakat.

Azonban a Verstappenhez hasonlóan szókimondó kanadai Jacques Villeneuve szintén nem állta meg, hogy ne ossza ki ő is a hollandot. 1997 világbajnoka közölte, ha nem fogja magát vissza, meg fog valakit ölni a veszélyes manővereivel. Na ez volt az az eset, ami aztán kiverte Verstappennél a biztosítékot, és a jó modort félretéve igencsak durván beszólt a kanadainak.

– Villeneuve ne szövegeljen, hanem először is nézzen magába, mit tett ő karrierje során. Ő maga megölt valakit. Egy ilyen kijelentés elég tiszteletlen az áldozat családja felé

– közölte Verstappen.

###HIRDETES2###

Mint ismert, a 2001-es Ausztrál Nagydíjon Villeneuve autója ráfutott Ralf Schumacherére, majd a kerítésnek csapódva egy sportbíró halálát okozta. Az biztos, hogy a kanadai nyilatkozata nem volt szerencsés, ám a 18 éves hollandé egyenesen otrombának tűnik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.