A felkelő nap Rosbergje

Valamennyi edzést, így az időmérőt is megnyerte az összetettben élen álló Mercedes pilótája.

B. Molnár László
2016. 10. 08. 13:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyon úgy tűnik, megállíthatatlan Szuzukában Nico Rosberg. A Mercedes német pilótája a pénteki kettő és a szombati harmadik szabadedzésen is leggyorsabbnak bizonyult, így különösebben nem okozott meglepetést, hogy a 31 éves versenyző az időmérőt is megnyerte, ezzel pedig idei nyolcadik, pályafutása során már a 30. pole pozícióját szerezte meg.

„Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel! Eddig minden rendben van ezen a hétvégén, tökéletes az autó egyensúlya, szóval jól érzem magam a volán mögött, egy ilyen eredménynek pedig ez a kulcsa. A futamon igyekszem összerakni minden apró részletet. A rajt nagyon fontos lesz, ebben biztos vagyok, és mivel kicsi a tapadás, onnantól kezdve meg kell óvni a gumikat, hogy hosszabb etapokat futhassak, és a taktikának is rendben kell lennie” – jelentette ki az összetettben 23 ponttal vezető Rosberg.

Mellőle – idén szinte természetes módon – a címvédő csapattársa, a brit Lewis Hamilton kezdheti majd a versenyt, akinek létfontosságú, hogy az elmúlt két esztendőhöz hasonlóan megnyerje a futamot.

„Nico ma nagyon jó munkát végzett, megérdemelten lett az övé az első rajtkocka. Ugyanakkor a magam eredményével is elégedett vagyok, hiszen sokat dolgoztunk ezen a hétvégén, próbáltuk megtalálni a legjobb beállításokat. Az időmérő előtt is változtattunk rajtuk, éppen ezért nem tehetek senkinek szemrehányást, ugyanis mindent megtettem, amit tudtam” – fogalmazott az időmérőt követő sajtótájékoztatón a Mercedes brit pilótája.

A harmadik rajtkockát Kimi Räikkönen, a Ferrari finn pilótája szerezte meg, míg csapattársa, Sebastian Vettel lett a negyedik, ám a négyszeres világbajnok egy háromhelyes rajtbüntetést hozott magával Sepangból, ahol rajtbalesetet okozott a versenybírák szerint.

„Ez ugyanaz az autó, mint amit a múlt hétvégén használtunk, mégis mások a különbségek. Az autó pozitív értelemben meglepett a viselkedésével és a gyorsaságával. Nem volt könnyű megtalálni a megfelelő egyensúlyt, de most már rendben van. Nem a harmadik hely a célom, de egyelőre azt mondom, nem olyan rossz ez az eredmény” – árulta el a Jégember.

A szuzukai időmérő edzés legnagyobb meglepetését az idén eddig gyengén teljesítő Haas pilótái szerezték, a francia Romain Grosjean nyolcadik, a mexikói Esteban Gutiérrez tizedik lett, mindkettejüknek ez a legjobb idei rajthelye. Az 53 körös Japán Nagydíj vasárnap – magyar idő szerint – 7 órakor kezdődik.

sor: Nico Rosberg (német, Mercedes) és Lewis Hamilton (brit, Mercedes)
2. sor: Kimi Räikkönen (finn, Ferrari) és Max Verstappen (holland, Red Bull)
3. sor: Daniel Ricciardo (ausztrál, Red Bull) és Sergio Pérez (mexikói, Force India)
4. sor: Sebastian Vettel (német, Ferrari) és Romain Grosjean (francia, Haas)
5. sor: Nico Hülkenberg (német, Force India) és Esteban Gutiérrez (mexikói, Haas)
6. sor: Valtteri Bottas (finn, Williams) és Felipe Massa (brazil, Williams)
7. sor: Danyiil Kvjat (orosz, Toro Rosso) és Carlos Sainz Jr. (spanyol, Toro Rosso)
8. sor: Fernando Alonso (spanyol, McLaren) és Jolyon Palmer (brit, Renault)
9. sor: Jenson Button (brit, McLaren) és Kevin Magnussen (dán, Renault)
10. sor: Marcus Ericsson (svéd, Sauber) és Felipe Nasr (brazil, Sauber)
11. sor: Esteban Ocon (francia, Manor) és Pascal Wehrlein (német, Manor)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.