A Veszprém lenyomta a Kielt

Nagyon kiélezett mérkőzés volt.

MTI
2016. 10. 15. 17:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rangadó előtt mindkét csapatnak 4-4 pontja volt, de amíg a Veszprém egy győzelemmel és két döntetlennel, addig a Kiel két diadallal és egy vereséggel érkezett a 4. fordulóra. Rossz hír volt, hogy Nagy László sérülés miatt változatlanul nem állhatott rendelkezésre, de hiányzott Lékai Máté is.

A két gárda legutóbb a májusi BL-elődöntőben találkozott Kölnben, és a magyar együttes akkor nyert.

Remek védekezéssel nyitott a Veszprém, a németek az első góljukat csak a 6. percben dobták, azt is büntetőből, de előtte már kaptak hármat. Egymás után két emberhátrányban sem tört meg a hazai lendület, ekkor Mikler valósággal parádézott a kapuban. A 12. percben szerezték második találatukat a vendégek. A félidő derekától felváltva estek a gólok, így állandósítani tudta előnyét a házigazda.

A második félidőt sokkal jobban kezdte a Kiel, ezúttal a Veszprém nem talált be hat percig (13-12). A cserék révén sem állt össze az ütőképes sor a vendéglátóknál, így a 41. percben egyenlíteni tudott a rivális (15-15). Erre viszont jól reagált a magyar csapat, és sorozatban lőtt három góllal megint ellépett, amikor a németek időt kértek. Ezután feljavult a védekezésük, és megkezdték a felzárkózást. Ráadásul még emberelőnybe is kerültek Terzic kiállítása miatt, ám Ilic kiélezett szituációban nem hibázott. A végén Mikler védett, ezzel eldőlt a rangadó.

A Veszprém védekezése – noha például az egyik oszlopos tag, Nagy László hiányzott – szenzációs volt, a Kiel nagyon ritkán dob ilyen kevés gólt, mint most.

A folytatás sem lesz azonban könnyű a legrangosabb kupában: egy hét múlva Barcelonában lép pályára a magyar bajnok.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.