Az Egyesült Államok nyerte a Ryder Kupát

A 42. Ryder Kupának a franciaországi Saint-Quentin-en-Yvelines ad majd otthont 2018-ban.

MTI
2016. 10. 03. 6:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A zárónapi 12 egyéni párharc előtt is már az amerikaiak vezettek, majd 60 ezer néző előtt a vasárnapi is a hazaiaknak sikerült jobban, és 2008 óta – sorozatban három vereséget követően – először diadalmaskodtak. A végelszámolás szerint 17-11-re győzött a Patrick Reed, Jordan Spieth, J.B. Holmes, Rickie Fowler, Jimmy Walker, Phil Mickelson, Ryan Moore, Brandt Snedeker, Dustin Johnson, Brooks Koepka, Matt Kuchar, Zach Johnson összeállítású alakulat.

A 41. alkalommal rendezett, általában kétévente sorra kerülő csapatversenyben – melyben 1977-ig a brit szigetek legjobbjaival mérkőzött meg az amerikai gárda – összesítésben is az amerikaiak állnak jobban, 26 győzelem és két döntetlen mellett mindössze 13-szor kaptak ki.

A 42. Ryder Kupának a franciaországi Saint-Quentin-en-Yvelines ad majd otthont 2018-ban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.