Az idén már nem bokszol Volodimir Klicsko?

Sajtóértesülés szerint nem kerül sor a Lucas Browne elleni világbajnoki mérkőzésre.

MTI
2016. 10. 25. 14:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bild című német napilap kedden azt írta, hogy az ausztrál Lucas Browne ellen Hamburgba tervezett, december 10-i világbajnoki mérkőzésre mégsem kerül sor. Ennek az lehet az oka, hogy a brit Tyson Fury október 13-án lemondott a Bokszvilágszövetség (WBA) és a Bokszvilágszervezet (WBO) vb-címéről, és egyelőre nem tisztázott, hogy a WBA címmérkőzésnek fogadja-e el a Klicsko–Browne-ütközetet.

Klicsko július 9-én, majd halasztást követően október 29-én Furyval csapott volna össze címmérkőzésük visszavágóján, de a brit szeptemberben rossz mentális állapotára hivatkozva lemondta az ütközetet. Később kiderült, hogy kokaint találtak a szervezetében.

A 40 éves Klicsko 1996-ban olimpiai bajnok volt, majd 68 profi meccséből 64-en győzött, ebből 54-szer nyert idő előtt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.