Az utolsó percekben nyert a Szeged a BL-ben

A Szeged kétgólos győzelmet aratott a vendég Breszt ellen.

MTI
2016. 10. 23. 18:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szegednek – amelynek a keretéből ezúttal is hiányzott a Kielce elleni mérkőzésen két hete orrtörést szenvedő Szergej Gorbok – a tabellán előtte álló és eddig egy ponttal többet gyűjtő fehérorosz csapat ellen nagyon fontos volt a győzelem, amely kiélezett küzdelemben össze is jött.

Szűk tíz percig csak két-két gól esett, aztán a Szeged jutott vezetéshez, majd a 25. percig 10-6-ra elhúzott. A jelentős hátrány azonban nem szegte kedvét az ellenfélnek, amely a szünetig egyre zárkózott vissza.

A pihenő után szívósan tapadt a hazaiakra a Breszt, s csak a félidő második felében nőtt időnként két gólra a különbség a Szeged javára. Többször is volt lehetőség hárommal meglépni, de mindannyiszor pontatlan volt az indítás vagy a támadásbefejezés.

Az utolsó perc 24-22-ről indult szegedi támadással, majd Juan Carlos Pastor vezetőedző 29,14-nél időt kért. A hazai csapat 29,40-ig támadott, a maradék időre pedig még két breszti kapufa maradt.

A győzelmükkel a negyedik helyre zárkózó hazaiak legeredményesebb játékosa Balogh Zsolt volt kilenc góllal.

Eredmény
Bajnokok Ligája, 5. forduló, B csoport:
Mol–Pick Szeged – Meskov Breszt (fehérorosz) 24-22 (11-10)

Női EHF-kupa

Az Érd idegenbeli, az Alba Fehérvár pedig hazai sikerrel jutott tovább a női kézilabda EHF-kupa második fordulójából a 32 közé.

Eredmények, 2. forduló, visszavágók:
Issy Paris (francia) – Érd 26-29 (15-16)
Továbbjutott az Érd kettős győzelemmel, 59-52-es összesítéssel.

Alba Fehérvár–HCM Roman (román) 28-24 (15-9)
Tj. az Alba Fehérvár 55-49-es összesítéssel.

Szombaton játszották:
DVSC-TVP – Nantes (francia) 26-28 (12-13)
Tj. a Nantes kettős győzelemmel, 52-49-es összesítéssel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.