Babos Tímea kiesett a negyeddöntőben

A magyar játékos Kuznyecovától kapott ki.

MTI
2016. 10. 20. 15:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világranglistán 26. magyar játékos a viadal honlapja szerint bő két és fél óra alatt, három játszmában maradt alul az első helyen kiemelt orosz teniszezővel szemben.

Az 52 percig tartó első szettben 5:5-ig együtt haladtak a felek, majd Babos elvesztette adogatását, Kuznyecova pedig hozta az övét, így előnybe került.

A másodikban jól kezdett a magyar játékos, 2:0-ra ellépett, de nem tudta ezt kihasználni, Kuznyecova gyorsan egyenlített. 6:6 után jöhetett a rövidítés, amelyben Babos volt a jobb, nyert 7-2-re, így 56 perc alatt egyenlített.

A döntő játszmában Kuznyecova 3:0-ra elhúzott, Babos visszajött 3:2-re, ám ekkor már fájlalta a lábát és ápolni kellett. A kényszerszünet után a magyar teniszező elveszítette adogatójátékát, és innen már nem volt visszaút: Kuznyecova átvette a játék irányítását, 44 perc alatt 6:2-re nyerte a szettet, és így a mérkőzést is.

„Sajnos összejött az, ami minden sportoló rémálma, a sérülés. Sajnálom, mert úgy érzem, volt esélyem a győzelemre. Egészségesen még jól is játszottam” – idézi a honlapja Babost. Hozzátette: a második szettben, 6:5 után húzódott meg a lába. Innentől kezdve arra összpontosít, hogy teljesen felépüljön a szingapúri WTA-világbajnokságra.

Eredmény (a WTA honlapjáról):

női egyes, negyeddöntő:

Szvetlana Kuznyecova – Babos Tímea 7:5, 6:7 (2-7), 6:2

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.